1-آسانسورهایی که نصب شده؛ اما گواهینامه استاندارد را نگرفته است آیا قابلیت راه اندازی و استفاده دارد یا خیر?
۲- مهندس ناظر در این زمینه چه وظايفي دارید ؟
۳- آیا مثل سایر مباحث مقرر در قانون نظام مهندسی این نقص را نیز به سازمان نظام مهندسی،ومرجع صدور پروانه بایستی گزارش نماید؟
۴- تکلیف مديران ساختمان در این زمینه چه می باشد ؟
مطابق با مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان صفحه ۶ بند 24-3-1-22 تجهیزات ناایمن و صفحه ۱۷ بند 2-3-22 مسئولیت مالکین در قبال محل سکونت و عدم سکونت در ساختمان نا ایمن اشاره گردیده است .بند 3-2-1-4 صفحه ۲مبحث ۴ مقررات ملی ساختمان که به صراحت اعلام نموده است باید ایمنی ساکنان در هنگام بهره برداری تامین شود. چون تا زمان صدور پایان کار این مجوز صادر نشده ساختمان غیرقابل بهره برداری است.
در صورت بروز حادثه در این موارد و قبل از اخذ پایان کار موارد قصور پس از بررسی ابعاد و دلایل حادثه متوجه افراد حقیقی و حقوقی زیر خواهد بود:
۱_مهندسین ناظر
۲_ مجری ذیصلاح
۳_صاحب کار
۴_نصاب آسانسور
درصد قصور پس از بررسی ابعاد و تامین دلیل از سوی کارشناسان رسمی دادگستری و توسط مرکز دادرسی صالحه مشخص میگردد.
قیمت انواع آسانسور هیدرولیکی و کششی
استاندارد آسانسور یک مجموعه از ضوابط و مقررات فنی است که برای طراحی، ساخت و نصب آسانسورها استفاده میشود. استانداردهای مربوط به آسانسورها برای اطمینان از ایمنی و کارایی آنها تعیین شدهاند و در بسیاری از کشورها توسط سازمانها و موسسات مربوطه تنظیم میشوند.
در موارد مختلف، استانداردهای متفاوتی برای آسانسورها وجود دارد. در اینجا به برخی از استانداردهای شناخته شده در این زمینه اشاره میکنم:
1. استاندارد EN 81: این استاندارد توسط اروپا تعیین شده است و مجموعه ای از ضوابط فنی برای طراحی، ساخت و نصب آسانسورها را شامل میشود.
2. استاندارد ASME A17.1: این استاندارد توسط انجمن مهندسان مکانیک آمریکا (ASME) تعیین شده است و برای آسانسورها و صعودکنندهها در ایالات متحده آمریکا استفاده میشود.
3. استاندارد GB 7588: این استاندارد توسط استانداردهای ملی چین تعیین شده است و برای طراحی و ساخت آسانسورها در چین استفاده میشود.
4. استاندارد ISO 4190: این استاندارد توسط سازمان بینالمللی استانداردسازی (ISO) تعیین شده است و مشخصات و ضوابط کلی برای طراحی، ساخت و نصب آسانسورها را شامل میشود.
این استانداردها و دیگر استانداردها برای ایمنی، کیفیت ساخت، انرژی، دسترسی برای افراد با معلولیت و سایر نیازهای فنی مهم در زمینه آسانسورها تعیین شدهاند. برای اطلاعات دقیقتر در خصوص استانداردهای مربوط به منطقه یا کشور خاصی، به مراجع محلی و موسسات ذیربط در آن منطقه مراجعه کنید.