شرایط بیمه آسانسور

نامه دادستانی کل کشور به رئیس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران

در خصوص بیمه آسانسور به تاریخ      1402.10.27

 

مقصران حوادث آسانسور چه کسانی هستند؟

📣هردستگاه آسانسور درساختمانهای اداری ، تجاری و یامسکونی توسط شرکتی ساخته میشود.ومتعاقباًتوسط عده ای، بهره برداری  و لزوما  این آسانسور توسط پیمانکاری بصورت دوره ای بازرسی ونگهداری واصطلاحا سرویس و نگهداری میشود.
واماسوال مطرح میگردد،مقصران حوادث ناشی از اتفاقات در آسانسورها، چه گروه و یاچه کسانی هستندیا میتوانند باشند.؟
درحوادث آسانسور ممکن است چهارگروه مقصروجود داشته باشد که مستند به قانون مسولیت جبران خسارات مادی و نیز مسولیت کیفری دارند:
1⃣ سازنده قطعه و یا لوازم ویاشرکت نصاب آسانسور که احتمالاًصوابط استاندارد رارعایت ننموده و یااستانداردهاضروری و قطعات مناسب بادستگاه استفاده نکرده باشد.(مستندبه قانون وبطریق اولی بخش مسولیت ناشی ازحسن عملکرد قطعات)
2⃣شرکت سرویسکارویابعضاًشخص حقیقی(که بزرگترین اشتباه  مدیران ساختمان وهیئت مدیره درواگذاری این امربه اشخاص حقیقی بوده ومسولیت های مضاعف برای ایشان بدنبال خواهند داشت)سرویس کننده آسانسورکه بموقع وصحیح اقدام و نگهداری و شرایط ومنطبق با ضوابط نگهداشت و سرویس دوره ای ماهیانه که بر اساس اعلام مراجع زیربط لازم بوده را رعایت نکرده باشد.(اهمال و یاعدم دقت لازم و یاعدم نظارت برسرویس دوره ای ماهیانه و…)
3⃣مدیرساختمان که نظارت برعملکردآسانسورنداشته ویامستندبه قانون به وظایف مصرح درقانون موضوعی ازجمله تکلیف مدیر و هیات مدیره ساختمان دراقدام به اخذبیمه نامه مناسب برای ساختمان و دستگاه مربوطه ننموده است.
4⃣ استفاده کننده آسانسور که بطور ناصحیح از آسانسور استفاده کرده و احتیاط لازم را در نظر نگرفته باشد.
شایسته است اعلام نماید، درصورت بروزحادثه ممکن است تقصیر بصورت ترکیبی و درصدی شامل کلیه ۴ مقصر باشد ، و یا  بالمناصفه بین یک و یا دو یا همه گروه تقسیم و تسهیم گردد.توضیحاً اینکه،تشخیص موضوع یاد شده با کارشناس رسمی تعیین شده از سوی محاکم و مراجع قضایی خواهد بود.
برهمین اساس هریک ازمقصرین، باید بر اساس قوانین جبران خسارت جانی و مالی را بعهده بگیرند.
مقصر یا مقصرین حادثه در صورت داشتن بیمه نامه متناسب و معتبر میتوانند از طرق شرکت بیمه نسبت به پرداخت خسارت اقدام نمایند.
لذادرپایان یادآوری میشود،از آنجائیکه هرکدام ازمامیتوانیم جزء گروههای برشمرده فوق باشیم،لذا شایسته است در راستای جلوگیری از آسیب و… نسبت به اخذ بیمه نامه مناسب جهت ساختمان و یا… اقدام نموده،تا ازاینطریق ،بسیاری از مشکلات و مسائل ناشی از مسولیت جبران خسارات مالی ونیز مسولیت کیفری(جزایی)مترتب با موضوع فوق ،در امان باشیم.

 

یمه آسانسور یک نوع بیمه است که برای پوشش دادن خطرات مربوط به نصب، استفاده و نگهداری آسانسورها ارائه می‌شود. این بیمه به مالکان ساختمان‌ها یا صاحبان آسانسورها کمک می‌کند تا در صورت وقوع حوادث، خسارات مالی ناشی از آسیب دیدن آسانسور را تحمل نکنند.

بیمه آسانسور می‌تواند پوشش دهنده‌ی موارد زیر باشد:

1. آسیب دیدگی: این بیمه ضمن پوشش دادن خسارات ناشی از آسیب دیدگی‌ها و حوادثی مانند برخورد با سطوح، حادثه‌ها و تصادفات را ارائه می‌دهد.

2. عملکرد نامناسب: اگر آسانسور نامناسب عمل کند یا خراب شود و تأخیرهای طولانی وجود داشته باشد، بیمه آسانسور ممکن است خسارت تأخیر را جبران کند.

3. مسئولیت عمومی: بیمه آسانسور می‌تواند پوششی فراهم کند که مالک آسانسور را در مقابل دعاوی و خساراتی که به دیگران به خاطر عملکرد غیرمطلوب یا حوادث آسانسور وارد می‌شود، محافظت کند.

در هر صورت، پوششها و شرایط بیمه ممکن است بین شرکتهای بیمه مختلف متفاوت باشند، بنابراین مهم است که قبل از خرید بیمه آسانسور، شرایط و قوانین هر شرکت بیمه را به دقت مطالعه کنید و با مشاوران بیمه صحبت کنید تا بهترین پوشش را برای نیازهای خاص خود انتخاب کنید.

منوط_نمودن_صدور_بیمه_نامه_آسانسورها_به_ارائه_تاییدیه_ایمنی_آسانسور

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo
پیمایش به بالا